Memuatkan ...Baka anjing Jack Russell

Kali pertama saya berjumpa dengan terrier jack russell, saya sangat terkejut dengan rasa manis yang melampau. Saya dengan serta-merta menyedari bahawa, walaupun saya sentiasa dikelilingi oleh pelbagai jenis anjing, saya tidak pernah melihat haiwan yang sayang dan suka bermain sedemikian. Saya merasakan keperluan untuk anjing aktif dan penyayang dan saya tidak pernah mempunyai apa-apa kaitan dengan anjing kecil, apalagi dengan anjing pemburu. Akhirnya saya memutuskan, membeli beberapa buku mengenai jack russell terrier dan selepas beberapa lama saya menghubungi pasangan yang kemudiannya akan memberikan saya anjing yang cantik.

Sedikit sejarah mengenai Jack Russell Terrier

Pertama sekali, untuk mendapatkan idea tentang apa yang Jack Russell Terrier, saya percaya adalah betul untuk menyebut asal-usul dengan mengatakan apa yang dianggap oleh ramai untuk menjadi cerita rasmi. Sudah pasti bahawa baka itu dilahirkan di Great Britain. Pada tahun 1800, memburu adalah adat yang tersebar luas di Britain. Dikatakan bahawa pendeta John Russell, yang dijuluki Jack, di rantau Devon, merasakan keperluan untuk mencipta baka terrier baru yang akan membantunya memburu musang.

Legenda mengatakan bahawa pendeta, yang jatuh cinta dengan anjing susu, berjaya memenanginya. Trump, ini adalah nama anjing ini, diseberang dengan anjing-anjing memburu lain seperti burung gagak. Hasilnya adalah tepat, anjing pintar, aktif dan percaya diri. Pada kenyataannya baka ini diformalkan di Australia dan menjadi rasmi pada tahun 2000, oleh itu baru-baru ini. Standard enci rasmi boleh didapati di laman web ini dan tidak perlu mengulanginya dalam artikel ini. Sudah tentu, semasa proses pemilihan, Trump dibuat untuk mengawan dengan terrier rubah, baka kegemaran imam. Kemudian generasi kemudian menyeberang jalan dengan Beagle, Terrier Sempadan, dan Lakeland Terrier.

Ada yang mengatakan bahawa Jack Russell Terrier juga mempunyai darah bulldog kuno, sangat berbeza dari hari ini atau pitbull. Pada hakikatnya, apa sahaja yang berlaku pada masa lalu, adalah lebih masuk akal bahawa watak yang kuat adalah disebabkan oleh terrier. Anjing kecil ini dibawa dalam beg oleh pemburu di atas kuda. Sekali melihat rubah dibebaskan.

Watak Jack Russell Terrier

Apabila membincangkan watak dalam baka anjing, seseorang itu berhadapan dengan pandangan yang berbeza tetapi kita akan membincangkannya dalam artikel lain dengan lebih baik. Mengenai aspek yang berkaitan dengan kecenderungan genetik, tidak dapat dinafikan bahawa JackRussell Terrier adalah anjing yang sangat pintar, vokal, meriah dan berani. Walaupun ia adalah salah satu baka yang paling sayang, anda tidak boleh tertipu. Jack Russell Terrier bukan anjing untuk terus di rumah dan bukan anjing yang dibuat untuk menghabiskan hari di sofa atau di dalam kennel. Sebaliknya, ini adalah anjing yang dinamik yang sangat banyak apabila ia tidak bebas berjalan di rumput. Jadi jika anda seorang yang cenderung tidak mempunyai masa untuk membawanya keluar untuk berjalan-jalan setiap hari atau jika anda adalah orang yang malas, anda lebih baik mengelakkan mengambil baka ini.

Jack Russell Terrier juga anjing dengan watak yang sangat kuat, ini tidak bermakna, seperti yang difikirkan oleh ramai, bahawa dia tidak takut. Terdapat pertama sekali perbezaan yang dibuat antara ketiadaan ketakutan dan keberanian. Ketiadaan ketakutan adalah suatu keadaan, sering patologi, bahawa disebabkan oleh kerosakan tidak membenarkan tubuh merasakan rangsangan ketakutan. Mana-mana haiwan dengan kerosakan ini tidak pernah boleh berubah kerana hakikat bahawa ketakutan digunakan untuk melindungi dirinya daripada bahaya. Sebaliknya, keberanian bermakna mengatasi ketakutan kita untuk mencapai matlamat. Pada hakikatnya, haiwan ini menyedari saiznya dan bertindak balas dengan cara yang sangat khusus untuk takut. Menjadi anjing yang sangat cerdik, dalam menghadapi bahaya anda akan melihatnya mundur tetapi tidak melarikan diri. Dia akan cuba memahami situasi dan menilai sama ada sesuai untuk maju atau tidak. Ciri khas ini adalah asas dalam anjing pemburu kerana mereka harus dapat melindungi dirinya sendiri tanpa kehilangan mangsa.

Walaupun saya secara peribadi menentang memburu, saya akan menggunakan contoh untuk membantu anda memahami keperluan tingkah laku ini. Bayangkan bahawa Jack Russell Terrier anda telah melihat kemungkinan mangsa dalam rubah yang melarikan diri. Dorongan yang pertama dan tidak dapat dilepaskan jika dia melihatnya melarikan diri adalah meneruskannya dengan bersuara sebanyak mungkin. Selepas itu rubah miskin akan cuba sembunyikan di dalam lubang tetapi di sini juga akan dikejar oleh anjing kami. Mangsanya, tidak dapat melarikan diri lagi dan mencari kembali ke dinding di dalam denanya, kemudian akan cuba menyerang anjing itu. Pada ketika ini, memandangkan saiz yang sama, menjadi mangsa binatang liar, tanpa bayang-bayang keraguan ia boleh menyebabkan luka-luka fana pada haiwan kita.

Tetapi jika anda dapat masuk ke dalam sarang rubah dengan anjing anda, anda akan melihat satu tingkah laku tertentu dalam hal ini. Anda akan melihat Jack Russell Terrier mengeras dan membengkak bulu, sifat yang biasa untuk banyak haiwan. Haiwan akan mula mengusik mangsa dengan memajukan dan berundur sementara dengan lonjakan kilat, selalu menghadapi sasaran, ia akan menghindari kebanyakan serangan. Adegan yang sangat tidak menyenangkan pastinya, tetapi apabila baka ini dipilih, pada saat kepekaan manusia tidak berkembang seperti sekarang ini, ia digunakan untuk menjaga mangsa menjadi petani untuk memberi kesempatan untuk datang. Mujurlah memburu rubah telah diharamkan di banyak negara dan penternak telah sangat mengurangkan kecenderungan pemangsa pelbagai baka tetapi masih sangat hadir dalam anjing ini.

Satu lagi ciri yang harus diburu anjing adalah pemikiran kreatif. Malah, ada jenis anjing lain yang di hadapan tempat kejadian yang saya terdedah sebelum ini tidak tahu apa yang harus dilakukan dan kemudian mereka akan melarikan diri. Anjing yang digunakan untuk tujuan ini mesti juga dapat memiliki sosialisasi yang jelas dan saling ketergantungan emosi dengan manusia. Ia sememangnya sangat sukar bagi Jack Russell Terrier untuk menggigit manusia. Ucapan itu berubah sebaliknya dengan anjing lain. Oleh kerana anjing jenis ini mesti mengiktiraf pek mereka sendiri, mereka perlu bersosial dari zaman awal dengan anjing lain. Jack Russell Terrier yang disosialisasikan dengan betul tidak akan mempunyai masalah bermain secara senyap dengan anjing lain tetapi berhati-hati bahawa haiwan yang dia hadapi bersamaan. Malah, tiada apa yang diperlukan untuk membuat reaksi Jack Russell Terrier dan jika anda berhadapan dengan seekor anjing saiz apa saja yang menggeliat, kemungkinan besar ia tidak akan menarik balik.

Satu kebolehan tinggi baka ini adalah fakta bahawa ia tidak begitu terancam oleh haiwan besar, tingkah laku semacam ini adalah penting jika kita menganggap fakta bahawa jenis perburuan yang telah dipilih telah dilakukan menunggang kuda.

Akhir-akhir ini baka ini telah meluas di bandar-bandar kerana isu fesyen dan kasih sayang dan daya hidup haiwan yang hebat ini. Walau bagaimanapun, bandar ini tidak sesuai untuk anjing jenis ini yang akan menjadi lebih seronok di kawasan luar bandar. Dalam hal ini, menjadi anjing yang sangat aktif dan bersemangat untuk syarikat, jika anda mempunyai ruang yang cukup, saya selalu mengesyorkan mengambil dua anak anjing bukannya satu.

Dengan risiko kelihatan berulang-ulang, saya ulangi bahawa ini adalah anjing yang perlu bermain dan sentiasa bergerak. Sekiranya anda sentiasa mencari diri anda sendiri di tempat yang ketat dan tertutup, anda pasti akan membangunkan tingkah laku yang merosakkan dengan perabot atau ia boleh berlaku bahawa anda berjalan secara tidak rasional dari satu hujung rumah ke yang lain tanpa sebab yang gila. Jangan bimbang, jenis tingkah laku ini adalah perkara biasa dan dirawat dengan berjalan kaki yang baik yang pasti tidak baik untuk kita manusia.

Perisikan Jack Russell Terrier

Kerana ia juga untuk manusia, setiap anjing mempunyai derajat kecerdasannya sendiri tetapi tidak dapat dinafikan bahawa hasil perkahwinan antara dua hadiah nobel, kemungkinan besar akan menimbulkan makhluk sekurang-kurangnya cukup pintar. Pada dasarnya kita boleh mengatakan bahawa semua Jack Russell Terriers yang saya telah berurusan dengan sangat pintar. Kami akan membincangkan tentang kecerdasan anjing dalam artikel lain dengan lebih terperinci, tetapi sekarang kita dapat menentukan dua pemikiran utama. Yang pertama menyatakan bahawa kecerdasan anjing diukur berdasarkan kecerdasan fungsional dan kedua menyatakan bahawa kecerdasan tidak semestinya berfungsi.

Kecerdasan fungsional dalam anjing (dengan definisi yang tidak menjadikan mereka keadilan pula) adalah kecenderungan untuk memahami dan bertindak balas dengan secukupnya kepada rangsangan tertentu.

Saya telah mendengar beberapa pemilik Jack Russell Terrier mendakwa bahawa ia adalah perlumbaan anjing bodoh kerana mereka tidak memahami arahan. Sekiranya mereka tahu betapa salahnya. Baka ini, sebenarnya, di luar definisi dan ujian makmal, berdasarkan keturunannya sendiri, sangat bijak. Oleh kerana dia adalah anjing dominan, dia akan sentiasa bersedia untuk mencabar pemiliknya dengan senyap apabila dia tidak mahu melakukan sesuatu. Keingintahuan intrinsik dalam baka sememangnya mendorong anjing-anjing ini untuk mengalih perhatian diri mereka sendiri dan kerana ketabahan semula jadi, mereka tidak akan meninggalkan aktiviti yang mereka suka untuk menjadikan boneka pemilik mereka. Sebenarnya, terdapat kaum yang sanggup melakukan apapun pada bila-bila masa untuk memuaskan tuan mereka. Tetapi Jack Russell Terrier pastinya tidak dianggap sebagai makhluk rendah diri.

Saya menganggap Jack Russell Terrier sebagai anjing yang sangat bangga dan dari semasa ke semasa saya telah belajar untuk menghormati tanpa kehilangan pandangan bahawa saya adalah pemimpin pek.

Ketangkasan dan kecenderungan untuk pergerakan Jack Russell Terrier

Sekiranya anda mencari anjing yang tangkas dan sanggup memberikan penjagaan dan perhatian yang diperlukan kepada anjing anda, baka ini tidak akan mengecewakan anda. Seperti yang saya tulis sebelum ini, Jack Russell Terrier adalah anjing yang perlu bergerak, ia mesti letih jika tidak, ia berasa tertekan, gugup dan kecewa. Oleh kerana kita tidak mahu kawan empat berkaki kita berasa kecewa, kita mesti bergantung pada pemberiannya setiap hari dan lebih daripada sekali perhatian setiap hari. Bagaimanapun, perhatikan jenis permainan yang anda mainkan. Oleh kerana kita semua perlu hidup dalam persekitaran yang bertamadun dan moden, saya akan mengelakkan permainan yang memihak kepada pemangsaan.

Ia sentiasa bagus untuk melihat anjing berjalan dengan gembira di halaman bermain dengan jenisnya sendiri, tetapi menonton anjing baka ini adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Nampaknya melihat sebuah kedai kecil dengan enjin jet yang merumput di tanah. Sekiranya anda benar-benar dapat memenuhi keperluan harian rakan anda, yakinlah bahawa anda akan sentiasa merasa sempurna. Atas sebab ini, ia adalah anjing yang saya tidak mengesyorkan kepada orang tua yang kesepian dan cacat kerana ia mengalami banyak kesukaran dan juga mempunyai kecenderungan untuk makan dan menambah berat badan.

Satu lagi aspek yang tidak boleh dipandang remeh adalah masa yang kita perlu dedikasikan kepadanya, walaupun ini adalah haiwan yang sentiasa bersedia ketika keluar untuk berlari atau berjalan-jalan, selalu baik untuk mendapatkannya digunakan untuk keluar masa tertentu. Kebiasaan yang baik ini harus diikuti untuk semua kaum tetapi terutamanya dengan yang satu ini kerana menjadi anjing yang sangat pintar dan emosi, jika pada masa itu dia mengharapkan untuk keluar, dia akan cenderung merasa kecewa dan jika ditinggalkan sendirian, dia boleh mengambil tabiat buruk membuat keperluan di rumah.

Stereotip yang sangat kerap menyatakan bahawa Jack Russell Terrier adalah anjing ideal bagi mereka yang melakukan joging kompetitif atau berbasikal. Sekali lagi saya perlu menghilangkan stereotaip ini. Jelas sekali anjing mana pun boleh berjalan lebih cepat daripada mana-mana manusia dengan perjalanan jauh lebih jauh. Dalam kes saya, jika saya terpaksa berlari bersama dengan anjing saya yang menjaga dia di tali seperti undang-undang negara saya dikenakan, selepas beberapa meter dia akan bertukar di belakang saya tertanya-tanya: Bilakah kita mula? Walau bagaimanapun, keadaan berubah jika anjing itu harus mengikuti pelari maraton atau lebih teruk lagi sebagai pelumba. Mengulangi bahawa di sesetengah negara, adalah betul-betul dilarang untuk menjaga anjing itu terikat dengan basikal bergerak dan adalah menyalahi undang-undang untuk meninggalkan anjing percuma di tempat awam, saya juga ingin mengingatkan anda bahawa ini adalah anjing yang mempunyai kaki yang sangat panjang dan tidak dibuat untuk berjalan dengan kadar yang sama untuk banyak kilometer.

Pada masa lalu, sebenarnya, ia dibawa dalam beg bahu oleh pemburu yang menunggang kuda, bukan jenis anjing berburu yang mengikuti kuda sepanjang hari. Ingat bahawa mana-mana anjing harus berada di pihak anda ketika berjalan dan dalam hal apapun anda tidak boleh melakukan perjalanan lebih dari 25 kilometer. Walaupun kelihatannya pelik, anjing seperti manusia mesti beransur-ansur mula berlari. Saya dapat memahami bahawa ini mungkin terdengar aneh tetapi kes-kes di mana anjing yang kelihatannya berjalan gembira secara tiba-tiba runtuh kerana penangkapan jantung tidak jarang berlaku.

Walau bagaimanapun, anda tidak perlu berfikir bahawa ia adalah anjing yang halus, dalam kebanyakan kes, ia akan dapat menyamai dan melampaui prestasi anda jika anda berjalan kaki.

Sikap Jack Russell Terrier bagaimanapun menembak. Malah ia mampu menampung jarak pendek pada kelajuan yang mengagumkan apabila dibandingkan dengan saiznya. Malah, terdapat kepakaran sukan spesifik yang meningkatkan keanehan seperti anjing ketangkasan, mengejar pengganti mekanikal untuk rubah dan bangsa penghalang untuk memberi contoh.

Predisposition terhadap pertahanan rumah di Jack Russell Terrier

Kebaikan anjing ini adalah fakta bahawa ia adalah salah satu sistem penggera terbaik yang ada. Tidak kira sama ada anda menghargai atau tidak, dengan sedikit bunyi bising yang mencurigakan, ia akan mula menyalak. Apabila seekor anjing baka ini mula menggonggong, pemiliknya tahu dengan baik, mereka pasti akan bangun seluruh kawasan kejiranan. Saya telah menulis sistem penggera kerana ini bukan anjing yang biasanya menggigit manusia walaupun mereka tidak dikenali. Ciri lain disebabkan oleh tujuan baka ini dipilih. Sebenarnya, seekor anjing pemburu mesti dapat bekerja dengan semua ahli perburuan, termasuk orang yang tidak pernah dilihatnya sebelumnya. Sebenarnya, seekor anjing yang membuka pemburu yang tidak diketahui apabila ia mengambil mangsanya dalam apa yang difikirkannya wilayahnya sendiri tidak dapat diterima.

Hakikat bahawa dalam mana-mana hal itu tidak menggigit pencuri itu adalah sesuatu yang positif kerana saya tidak pernah mengejek menggunakan anjing pengawal terlatih walaupun saya menghormati keperluan orang-orang yang melakukannya. Di negara saya, lebih-lebih lagi, jika anjing menggigit pencuri, walaupun ia mungkin kelihatan tidak masuk akal untuk banyak pembaca yang tidak tinggal di negara saya, pemilik menghabiskan beberapa masalah, berkali-kali melampaui barang potongan yang dicuri yang pencuri itu akan dicuri. Mempunyai pengawas yang kejam di antara perkara lain adalah berbahaya bagi anjing itu sendiri kerana pencuri hipotetikal akan tiba dengan lebih baik.

The Jack Russell Terrier dan anak-anaknya

Secara peribadi, saya telah mendapati bahawa Jack Russell Terrier sesuai untuk kanak-kanak berumur lima tahun jika mereka adalah keluarga dan di bawah pengawasan orang dewasa. Jack Russell Terrier bukan anjing agresif, ia cenderung untuk tidak menggigit manusia sama ada mereka dewasa atau kanak-kanak. Walau bagaimanapun, apabila berurusan dengan kanak-kanak, seseorang harus ingat bahawa ia adalah anjing yang sangat penyayang dan pedesaan. Oleh itu, secara tidak sengaja boleh mencederakan bayi dengan kuku atau dalam percubaan untuk bermain, jatuhkannya. Atas sebab ini, kerana sifat meriah anjing ini, saya tidak fikir ia adalah pengasuh klasik atau terapi ternakan haiwan.

Saya tidak mahu menjadi salah faham mengenai perkara ini, walaupun anjing ini mempunyai suasana hati yang baik dan penyayang, cara dia menunjukkan kasih sayang ini mungkin terlalu berani.

Predisposition untuk melatih Jack Russell Terrier

Sebelum bercakap mengenai latihan, dan ini terpakai kepada mana-mana haiwan, kita perlu membincangkan mengenai kelakuan dan pendidikan. Terdapat banyak kekeliruan oleh pencinta haiwan sendiri yang mengatakan bahawa anjing tersebut dididik dan tidak berlatih. Pada hakikatnya, para profesional serius mengetahui bahawa pendidikan dan latihan adalah dua perkara yang berbeza dan berasingan. Pendidikan adalah satu set tabiat yang menggalakkan atau menghalangi anjing. Ini adalah fasa yang mesti dilakukan apabila anjing itu adalah anjing. Kami bercakap mengenai tabiat asas seperti makan pada masa tertentu, membuat keperluan, mengelakkan memohon makanan, berjalan dengan tali dan sebagainya.

Ini dapat membantu kami dengan buku khusus mengenai pendidikan anjing, pendidik pakar atau lebih baik. Jika pada tahap ini anjing itu mempunyai masalah, yang hampir semua kes adalah disebabkan oleh manusia, pakar dalam tingkah laku mesti campur tangan, yang dalam beberapa keadaan mungkin bertepatan dengan doktor haiwan berpengalaman.

Latihan, sebaliknya, adalah amalan yang sama sekali berbeza, kecuali dalam kes-kes yang jarang berlaku, ia biasanya bermula selepas fasa pendidikan dan mesti diulangi secara berterusan. Perbezaan terbesar antara pendidikan dan latihan terletak pada fakta bahawa pendidikan diperlukan untuk semua haiwan, latihan adalah aksesori yang dapat dilakukan atau tidak. Jika sebagai contoh saya perlu menjadi pengendali perlindungan sivil, adalah betul saya melatih diri mengikuti kursus dan mengekalkan kelayakan secara berterusan untuk semua masa yang diperlukan untuk prestasi fungsi saya. Begitu juga, anjing polis terus dilatih.

Saya faham bahawa sesetengah daripada anda boleh salah menafsirkan latihan perkataan kerana dengan kemodenan, sejenis masalah timbul dalam konteks kesedaran tetapi ia dipanggil latihan kerana latihan anjing itu tepat seperti ketika melatih manusia dan tidak ada yang salah dengan istilah ini.

Kaedah untuk melatih anjing adalah pelbagai dan kami akan membincangkannya lebih lanjut mengenai artikel masa depan mengenai kaedah latihan anjing. Cukuplah untuk mengatakan pada masa ini bahawa bantuan profesional dalam pendidikan sangat disyorkan untuk baka ini, bahawa ia adalah perkara biasa bahawa anjing tidak akan pernah dipukul dan tidak ada yang pernah berteriak pada Jack Russell Terrier untuk mengelakkan mendapatkan anjing kesan bertentangan dengan yang dikehendaki dan untuk soal kecerdasan, tamadun dan kemanusiaan.

Baka ini sesuai untuk mana-mana jenis latihan yang tidak termasuk kebolehan fizikal tertentu berbanding dengan morfologinya. Sebagai contoh, anda tidak harus mendidik Jack Russell Terrier pada arahan "bawah atau bawah" untuk fakta mudah bahawa ia tidak sesuai dengan kedudukan itu dan mempunyai kesukaran fizikal yang objektif untuk dilaksanakan. Anda tidak boleh cuba mendidik atau melatih anjing ini untuk tugas-tugas yang memaksa dia untuk berdiri lama untuk masa yang lama dan bersendirian. Untuk semua tujuan lain, dengan sedikit kesabaran, anda boleh mendapatkan hasil yang cukup memuaskan. Sentiasa ingat bahawa apabila seorang Jack Russell Terrier melihat anda kecewa, dia akan berasa gementar dan satu-satunya cara untuk menenangkannya bukanlah untuk menjerit kepadanya tetapi untuk mendekat dan mengalihkan perhatiannya. Selepas dua puluh minit, sentiasa bermain dan berpelukan.

Belajar untuk tidak membiarkan anjing anda menipu anda, seperti yang saya katakan bahawa anjing baka ini sangat pintar. Mereka akan cuba merasakan anda, jika anda bersama-sama dengan tuntutan mereka, mereka akan menganggap bahawa kelakuan tertentu yang membuat anda menyerah. Singkatnya mereka akan cuba memanipulasi anda, mereka akan menjadi germo dan bersungguh-sungguh. Anda akan kagum dengan kuantiti dan kualiti perkara yang boleh dilakukan oleh anjing ini jika ia menyedari bahawa ia tidak mempunyai harapan mengabaikan atau memanipulasi anda. Walau bagaimanapun sentiasa manis dan memodulasi nada suaranya dengan baik. Pada asasnya bunyi nada yang lebih rendah secara positif menarik perhatiannya lebih daripada sekadar menjerit dan tidak berteriak.

Rambut dan dandanan Jack Russell Terrier

Dengan merujuk kepada varieti dan mengabaikan pelbagai jenis baka tempatan kita boleh mempunyai pelbagai jenis rambut dan di sini saya akan menyenaraikan yang paling biasa. Apa yang dipanggil rambut patah atau pecah pada dasarnya adalah dengan kasar kecuali kaki di mana rambut licin. Di sesetengah kawasan mungkin terdapat perbezaan dalam pertumbuhan, ia tidak pernah luka dan masih cukup kuat. Kelahiran jenis rambut ini disebabkan oleh hakikat bahawa pelbagai lain, kot kasar, adalah jenis rambut terlalu halus. Jadi dua spesimen dibuat untuk dipasangkan, satu dengan rambut kasar dan satu dengan lapisan halus untuk mempunyai mantel yang lebih tebal.

Pengecualian khusus ini menghasilkan anjing dengan bulu yang sangat lembut dan tebal yang kehilangan bulu secara berterusan. Kedua-duanya untuk rambut patah dan untuk rambut kasar yang paling cantik yang dipanggil striping adalah mencukupi kerana fakta bahawa mereka mempunyai regrowth yang sederhana yang bertentangan dengan kot halus yang tidak harus tertakluk kepada moulting. Kemudian ada pelbagai beruang teddy. Saya tahu ia seperti jenaka tetapi ia benar-benar wujud. Seperti namanya, ia mempunyai mantel licin, tebal dan keras seperti beruang teddy. Dari sensasi yang sama dengan sentuhan.

Ada campuran tertentu yang boleh menghasilkan pelbagai jenis yang diperoleh dari yang terdahulu. Sebagai contoh, apa yang saya ada di rumah adalah beruang teddy berambut licin, hasil gabungan antara lelaki yang patah dan wanita licin, ia mempunyai mantel yang sangat tebal, lebih panjang daripada rambut pendek yang mempunyai kelancaran, lebih menyenangkan untuk sentuhan tetapi dengan masalah kecil. Kurangkan rambut secara berterusan dan hendaklah disikat sekurang-kurangnya tiga kali sehari.

Predisposition kepada pertahanan tuan dalam Jack Russell Terrier

Tiada anjing yang harus dilatih untuk menyerang sesama manusia atau manusia. Tidak pernah dan tanpa sebab di dunia. Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak baka pelindung daripada yang lain, yang khususnya tidak sesuai untuk tujuan ini walaupun apabila ia menyingkirkan gigi untuk keseronokan dan hanya untuk bermain di lengan khas ia tidak akan terlepas lagi, walaupun ia ditarik dari tanah.

Jack Russell Terrier memberi makan

Seseorang pernah menasihatkan saya tentang diet barf yang akan menjadi diet daging mentah yang khusus direka untuk kesihatan anjing anda. Saya telah banyak membuat penyelidikan mengenai diet ini. Dalam amalan, ia berdasarkan prinsip bahawa anjing berasal dari serigala dan serigala adalah karnivor. Ini jenis diet tidak pernah meyakinkan saya tetapi saya menghormati penyokongnya. Saya yakin bahawa anjing dengan diet ini boleh hidup lama dan dalam keadaan sempurna. Dan tentu saja, daging mentah selalu lebih baik dari segi rasa daripada kibbles atau makanan kalengan.

Sebaliknya orang lain memberi saya contoh untuk membuat saya lebih memahami pandangannya tentang diet barf. Salah satu daripada ini mendakwa bahawa walaupun untuk manusia, makanan segar dan buah yang ditanam dalam persekitaran semulajadi selalu lebih baik daripada makanan yang diolah atau diproses secara industri.

Tetapi sekarang saya akan menerangkan kepada anda apa pandangan saya sendiri. Pertama sekali, serigala adalah omnivor yang cenderung kepada karnivor. Sebenarnya ia adalah tepat untuk alasan ini bahawa canids berjaya bertahan apabila kucing besar masa lalu, semata-mata karnivor, telah pupus. Seterusnya serigala itu menghampiri manusia yang berkongsi makanan mereka dan menubuhkan ikatan istimewa ini yang telah bertahan selama berabad-abad, jika tidak ribuan tahun.

Pada masa ini untuk anjing saya saya menggunakan makanan yang direka khas, saya lebih suka croquettes kering dan kadang-kadang boleh. Jelas sekali ia adalah lebih baik bagi anjing untuk makan makanan yang disediakan secara khas di rumah kerana dalam apa jua keadaan, walaupun dalam segi kualitatif, makanan yang disediakan dari makanan segar dan seterusnya dimasak boleh dipilih. Malangnya, jika saya terpaksa memasak untuk anjing saya perlu memasak dua kali dan saya tidak akan mampu melakukannya sambil mengekalkan bekalan nutrien teori yang betul dan yang masih sangat berbeza dari saya.

Ia adalah idea yang baik untuk tidak menggunakan anjing untuk makan semasa anda makan atau ia tidak mungkin untuk dimakan tanpa anjing yang memohon makanan dari sesiapa dan kadang-kadang mendakwa.

Gangguan yang paling kerap Jack Russell Terrier

Anjing ini memerlukan pembersihan gigi yang sangat kerap, tidak seperti baka lain, ia tidak cukup membantu tongkat fluorin klasik kerana ia sangat mudah untuk pengumpulan tartar.

Kerana temperamennya, terutamanya jika dia tidak sesuai dan pada usia tua, dia boleh mengembangkan penyakit jantung dan bahkan hernia. Dalam sesetengah kes, kecenderungan yang kerap berlaku terhadap patologi yang berkaitan dengan sistem musculoskeletal telah diperhatikan, seperti contoh displasia lutut dan penyakit Legg-Calvé-Perthes.

Kadang-kadang ia boleh berlaku bahawa terdapat kecenderungan juga untuk patologi tertentu yang melibatkan radas visual seperti glaukoma dan dislokasi lensa.

Bagi alat pendengaran, sesetengah spesimen membentangkan dan mempersembahkan bentuk kepekaan kongenital yang sesetengah bersekutu dengan kecenderungan genetik yang berkaitan dengan warna putih kot. Pengekalan telinga khusus berfungsi untuk melindunginya dari unsur-unsur luaran yang ada di belukar.

Satu lagi patologi yang boleh timbul dan yang juga telah diperhatikan dengan frekuensi tertentu dalam baka ini adalah ataxia serebrum, patologi mematikan yang menyebabkan kemusnahan sel.


it | en | zh | es | ar | pt | id | ms | fr | ja | ru | de

// 2019-08-01 - 2019-08-06 // @ignispets #sains #persekitaran #biologi #haiwan #anjing

Artikel dalam kumpulan ini

  1. Binatang anjing Affenpinscher
  2. Anjing Afrika berkembang biak
  3. Binatang anjing Airedale Terrier
  4. Baka anjing Jack Russell
044.EU | Home | Syarat | Privacy | Penyalahgunaan | Hashtag