Memuatkan ...Binatang anjing Affenpinscher

Ini adalah jenis anjing yang sangat bagus, namun ia bukanlah sejenis baka yang meluas walaupun motivasinya tidak difahami. Ia adalah anjing yang sesuai untuk kanak-kanak, sangat penyayang, setia dan setia. Ia tidak terlalu terdesak untuk ketaatan tetapi tetap berada dalam parameter normal anjing teman. 

Sejarah Affenpinscher

Baka ini berasal dari Jerman di mana ia agak biasa pada abad kedua puluh. Ia sentiasa dipilih oleh anjing pendamping berambut keras. Pelupusan rambut dan bentuk muncung mengenang kemunculan seekor monyet sebenarnya nama itu sebenarnya anjing dari tanah dengan wajah monyet.

Watak Affenpinscher

baka ini mempunyai karakter yang sangat mirip dengan terrier, dengan anjing ini berkongsi kecenderungan untuk pergerakan dan rasa manis. Beliau mempunyai kecenderungan untuk menjadi sangat melekat pada tuannya yang mengikut mana sahaja dia pergi. Sebagai baka haiwan kesayangan yang murni, ia banyak mendapat kesunyian dan oleh sebab itu sepanjang hari tidak boleh dibiarkan sendirian di rumah. Dengan terrier ia juga mempunyai sistem penggerak bersepadu bersama. Iaitu, menembak di mana-mana bunyi pelik dan memberi perhatian kepada kejiranan keseluruhan. Ciri ini menjadikannya anjing yang dihargai sebagai amaran anjing oleh pemiliknya dan sedikit kurang oleh jirannya. Dia juga seorang pemburu yang sangat berkesan, pada permulaannya, ketika kebersihan rumahnya tidak berjalan, dia mengenal pasti tikus-tikus kecil dan memastikan mereka tidak terlalu banyak menanam ladang. Satu lagi ciri biasa dengan terrier adalah bahawa ia adalah anjing yang degil, tebal dan pander.

Affenpinscher Intelligence

Tidak ada parameter tunggal untuk mengukur kecerdasan yang tidak dapat diragukan lagi sebahagiannya hasil pemilihan tetapi juga subjektiviti dan rangsangan yang anjing itu sepanjang seluruh kewujudannya, terutama sebagai anak anjing. Kami tidak suka statistik dan pastinya bukan tujuan artikel ini untuk menghubungkan kecerdasan baka tertentu. Tetapi saintis dari banyak bahagian dunia telah melakukannya tetapi kita akan membincangkannya dalam artikel lain.

Ia adalah anjing, bagai manapun, cukup bijak untuk dilatih oleh tangan ahli tetapi ia tidak akan melampaui sifatnya. Ringkasnya, ia adalah anjing haiwan kesayangan yang mampu menyesuaikan diri dengan keluarga, tetapi ia perlu disosialisasikan terutamanya dengan anjing lain.

Kanak-kanak dan Affenpinscher 

Dengan afenpinscher di rumah, tidak perlu risau jika anda mempunyai anak selagi mereka tidak terlalu kecil dan selagi ada dewasa untuk menonton. Ini bukan anjing yang sangat sabar. Ucapan ini berubah dengan pelbagai objek yang dapat ditemui di sekeliling yang boleh memusnahkan spesies anak anjing. Biasanya, sebagai baka hewani, ramai orang mengamalkannya memikirkan bahawa mereka boleh meninggalkannya sendiri di rumah. Ini tidak benar di bawah mana-mana keadaan dan bagi mana-mana anjing. Malah afenpinscher mempunyai keperluan penting untuk bergerak dan bermain, mungkin dengan anak-anak. 

Kecenderungan Affenpinscher

Seperti yang telah kita katakan sebelum ini, kerana kemungkinan besar baka ini pada awalnya diperolehi daripada anjing berbulu yang serupa dengan terrier berambut kasar, ia mengekalkan kecenderungan untuk memburu dengan bersesuaian dengan dimensinya. Ia sangat sesuai untuk keluarga jika diikuti sebagai anak anjing oleh pendidik berpengalaman.

Affenpinscher Rambut 

Dandanan Penjagaan sangat penting untuk semua anjing dan terutama untuk haiwan kesayangan. Rambut baka ini agak mencabar dan kadang-kadang seorang penjaga profesional diperlukan. Bagi mereka yang membuat keputusan untuk menjaga anjing ini di rumah, kami mencadangkan rawatan yang lebih teliti kerana hakikat bahawa ia sentiasa menjadi anjing yang perlu bersentuhan dengan semua ahli keluarga, termasuk yang termuda. Kami mengesyorkan sekurang-kurangnya setiap hari dan lebih kerap dandanan semasa tempoh moulting.

Penyu Affenpinscher

Walaupun ia adalah molossoid, ia masih anjing kecil dan oleh itu ia mencukupi untuk memberi makan sebagai anak anjing dengan makanan yang sesuai tiga kali sehari dan sebagai orang dewasa dua kali sehari. Kami menasihat kan anda untuk memberi makan pada masa lain selain daripada anda, jika tidak, ia akan memperoleh kebiasaan buruk untuk mengemas untuk makanan. Ia cukup untuk menahan godaan untuk memberi makan kepadanya semasa dia makan tengah hari untuk menghalangnya daripada menuntutnya sebagai orang dewasa. Semasa tempoh penggambaran, ia disyorkan, secara bersesuaian dengan arahan doktor haiwan, penggabungan garam mineral.

Kesihatan Affenpinscher 

Seperti mana-mana anjing pendamping, kami mencadangkan kebersihan intim berkala menggunakan tisu lembap khas dan kebersihan gigi menyeluruh. Sebenarnya, disebabkan bentuk gigi yang tertentu, ia boleh mengembang. Lebih-lebih lagi ia adalah anjing yang sangat halus dari sudut usus pandang dan ia sebenarnya disebabkan oleh sebab ini kami mencadangkan makanan tertentu untuk anjing kecil.


it | en | zh | es | ar | pt | id | ms | fr | ja | ru | de

// 2017-01-01 - 2019-08-05 // @ignispets #sains #persekitaran #biologi #haiwan #anjing

Artikel dalam kumpulan ini

  1. Binatang anjing Affenpinscher
  2. Anjing Afrika berkembang biak
  3. Binatang anjing Airedale Terrier
  4. Baka anjing Jack Russell
044.EU | Home | Syarat | Privacy | Penyalahgunaan | Hashtag