Memuatkan ...Binatang anjing Airedale Terrier

Ada di antara kamu yang akan mendengar karya anjing yang sangat berani ketika dua perang dunia membawa mesej-mesej penting dari satu parit ke yang lain. Berikut adalah Terrier Airedale, yang terbesar dari semua Terriers! Ia adalah anjing yang sangat bebas, setia dan berani yang digunakan beberapa kali oleh tentera British, Jerman dan salib merah. Haiwan ini mentolerir kesakitan dengan sangat baik, mereka sangat serba boleh, mereka tidak membiarkan diri mereka diatasi dengan kesukaran dan ada orang yang mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai apa-apa untuk takut. Namun anjing ini pada mulanya tidak dilahirkan untuk tujuan ini.

Sejarah Airedale Terrier

Ia dipilih oleh gabungan Black and Tan Terrier dengan Otterhound di wilayah Airedale. Tujuan penyeberangan ini adalah untuk menghasil kan anjing pemburu yang tidak takut menyelam di rawa. Ia pada mulanya digunakan untuk memburu otters, kemudian kemudian juga sebagai anjing penjaga dan untuk memburu beruang kelabu. Kemudian, ia juga digunakan sebagai anjing sokongan untuk tentera British, tentera Jerman dan salib merah semasa Perang Dunia Pertama. Malah ia seolah-olah dia tidak takut letupan dan dikurniakan kecerdasan autonomi yang sangat kuat. Dua anjing ditugaskan untuk setiap syarikat, membantu mengangkut alat penyerang dengan membawa luka, membawa kit perubatan, membawa mesej dan banyak lagi.

Watak Airedale Terrier 

Seperti semua Terrier, anjing ini terganggu dan sering bosan. Mana-mana anjing memburu ingin berlari gembira. Oleh itu sesi pendidikan tidak boleh terlalu membosankan atau panjang. Jika anda perlu melatihnya untuk tugas tertentu, adalah penting untuk memulakan awal, anda tidak boleh memulakan lebih dari lima minggu. Sangat profesional mungkin tidak bersetuju dengan saya tetapi Airedale Terrier, walaupun ia boleh dididik oleh sesiapa sahaja, tidak dapat dilatih oleh orang yang biasa menjaga anjing tanpa memperhatikan keceriaan. Jadi jika anda ingin mendapatkan hasil yang baik, anda memerlukan campur tangan seorang profesional yang mempunyai pengalaman yang luas dengan clicker dan baka khususnya. Beliau dapat melakukan apa-apa jenis aktiviti dengan ketekunan jika dilatih dengan betul. Beliau mempunyai kecenderungan untuk bosan dan memusnahkan apa-apa yang berlaku dan oleh itu ia tidak begitu sesuai dengan saiz dan kecenderungan fizikal, penginapan berterusan di apartmen. Ia adalah haiwan yang sangat sombong dan kuat dan tidak mungkin pemiliknya harus menunjukkan kegelisahan atau bosan terhadapnya. Ia adalah anjing yang mahu arahan yang jelas, tenang dan tepat. Ini adalah anjing klasik yang melakukan perkara-perkara untuk menenangkan tuan dan bukan kerana dia dipaksa. Hormati, hormati diri anda dan dia akan menghormati anda. Dengan keluarga mereka setia, serba boleh dan sangat pintar. Dengan orang yang tidak dikenali, mereka sangat mencurigakan dan mungkin agresif dalam situasi yang mengancam. Ia adalah perlu untuk menjadikannya bersosial dengan haiwan lain tetapi ia mampu untuk hidup bersama walaupun dengan kucing.

Perisikan Airedale Terrier 

Walaupun, kita mengulangi fakta bahawa kecerdasan adalah perkara yang sangat subjektif kerana ia juga berlaku kepada manusia, ia tidak boleh dinafikan bahawa baka ini adalah kecenderungan keupayaan intelektual yang mengagumkan. Walaupun masih anjing, semua pemilik yang saya temui sejauh ini selalu memuji kemampuan luar biasa anjing ini untuk mendapatkan dalam setiap keadaan yang mungkin. Watak bebas yang digabungkan dengan keupayaan analisis yang sangat kuat menjadikannya anjing ideal bagi mereka yang mempunyai keperluan konkrit dan sumber yang cukup dan kesabaran untuk menumpukan latihan mereka. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, dia memerlukan tangan yang tenang, yakin, tegas dan pakar untuk dapat menyatakan potensinya. Ia sebenarnya merupakan anjing yang sangat sensitif yang cenderung terperangkap jika pemiliknya gugup atau marah.

Kanak-kanak danAiredale

TerrierSeorang Terrier harus sentiasa di perhatikan, tetapi ini masih berlaku untuk apa-apa aktiviti yang berlaku. The Airedale Terrier terbukti sangat melindungi dan menyayangi anak-anak peknya dan mempunyai kecenderungan untuk menjadi agak waspada terhadap mereka yang tidak tahu. Oleh kerana anjing ini sangat berpengaruh terhadap pertahanan anggota keluarga dan beberapa permainan antara kanak-kanak boleh menjadi fizikal, pengawasan orang dewasa sentiasa disyorkan. Ia sangat jarang berlaku untuk anjing baka ini untuk menyerang kanak-kanak, tetapi untuk berada di sisi yang selamat ia sentiasa lebih baik untuk terus berjaga-jaga kerana ia harus selalu dengan anak-anak usia tertentu dan tanpa menghiraukan kehadiran atau ketiadaan haiwan di persekitaran.

Predisposition Airedale Terrier

Keturunan ini dilahirkan terutamanya sebagai anjing pemburu tetapi kemudiannya berjaya digunakan di beberapa kawasan yang berbeza. Oleh itu, dia terbukti menjadi anjing eklektik dan mampu melaksana kan tugas-tugas penting. Dia bukanlah anjing yang malas dan oleh itu banyak mengalami tinggal di satu tempat untuk masa yang lama. Apa sahaja tugas yang anda mahu berikan kepadanya, dengan latihan yang betul dia akan menyelesaikannya seperti yang ditunjukkannya pada abad-tahun sebelumnya dan bagaimana dia terus lakukan hari ini. Pada masa ini sesetengah orang lebih suka untuk anjing ini lebih jinak seperti anjing pelindung labrador atau gembala Jerman kerana mereka lebih cenderung menerima dan memaafkan kesilapan pelatih atau pemiliknya. Retriever mempunyai watak yang kurang tersendiri terhadap orang yang tidak dikenali dan oleh itu lebih mudah untuk melatih mereka dalam hal keperluan sosial.

Grooming Airedale Terrier 

Penjagaan rambut berkenaan dengan baka ini agak mencabar kerana masih perlu untuk dibawa ke pusat-pusat khas untuk mengetuk dan memotong. Operasi ini perlu dilakukan sekurang-kurangnya dua kali setahun dan oleh itu perbelajaan ini juga harus diambil kira. Sila ambil perhatian bahawa sesi penyiaran dengan mandi dan dandanan boleh bertahan sehingga tiga jam jika perlu, dengan perbelajaan ekonomi.

Pakan Airedale Terrier 

Seperti semua Terrier, baka ini juga mempunyai banyak nafsu makan. Ini adalah perkara yang baik dalam fasa latihan tetapi anda perlu berhati-hati untuk menyediakan keseimbangan yang betul kalori yang semestinya akan membakar dengan pergerakan itu. Mereka suapan berkualiti tinggi yang terdapat di pasaran untuk anjing sederhana dan besar sangat baik. Sebagai anak anjing dia harus makan sekurang-kurangnya tiga kali sehari, sebagai orang dewasa dua kali sehari, mungkin selalu pada masa yang sama. Kami mengesyorkan air yang dikurangkan semasa makan untuk mengelakkan berlakunya perut. Selepas sejam dari makan, anda boleh memastikan bahawa mangkuk air sentiasa penuh supaya anda boleh menghilang kan rasa dahaga anda. Dia tidak boleh digunakan untuk mengemis untuk makanan dan oleh itu kita menasihat kan supaya tidak memberi apa-apa jenis makanan kepada manusia dan semasa makan. Hadiah diberikan di luar kursus semasa latihan tetapi anda perlu mengira kalori dengan baik dan jika perlu mengurang kan jumlah makanan harian yang serasi dengan apa yang di persetujui dengan doktor haiwan. 

Kesihatan dan Airedale Terrier

Rambut tebal melindungi anjing ini dengan sangat cekap dari cuaca termasuk salji. Seperti mana-mana anjing lain, ia memerlukan vaksinasi yang diperlukan dan pengendalian genetik hulu sehingga setiap petani yang serius dan bertanggung jawab harus dilakukan. Oleh kerana ukirannya, ia mungkin terdedah kepada beberapa tahap displasia pinggul. Kes-kes gangguan mata dan alopecia bermusim, kardiomiopati, hipertiroidisme, anemia dan kilasan perut telah di perhatikan. Adalah berguna untuk menyesuaikan diet dengan doktor haiwan kerana baka ini tumbuh secara fizikal dengan sangat cepat dan oleh karenanya bermanfaat untuk berunding dengan pakar mengenai diet yang harus diikuti semasa kecil. Jangan risau, ini bukan anjing yang cenderung mempunyai keperluan untuk pemakanan, anda mungkin akan menerima semua nasihat yang sesuai dari doktor haiwan semasa pemeriksaan berkala dan vaksinasi mandatori.


it | en | zh | es | ar | pt | id | ms | fr | ja | ru | de

// 2017-01-03 - 2019-08-08 // @ignispets #sains #persekitaran #biologi #haiwan #anjing

Artikel dalam kumpulan ini

  1. Binatang anjing Affenpinscher
  2. Anjing Afrika berkembang biak
  3. Binatang anjing Airedale Terrier
  4. Baka anjing Jack Russell
044.EU | Home | Syarat | Privacy | Penyalahgunaan | Hashtag