Memuatkan ...Resep dan hidangan khas dari Sardinia dalam bahasa melayu

Tradisional sardinia masakan adalah seorang miskin masakan, tapi sangat enak. Biasanya, bumi, walaupun tidak ada kekurangan makanan ikan menjadi sebuah pulau, tetapi fokus banyak daging, terutama daging babi. Kita akan berbincang di artikel ini tradisional roti dari sardinia, jendela CARASAU, diketahui bagaimanapun juga di benua, dan memang terkenal di banyak bagian dunia. Sebagai pembuka, yang MAZZAMURRO yang dimasak di seluruh pulau di mana mereka membuat beberapa varian, dan PANADAS, semacam kecil pai goreng bergantung pada tempat ini diisi dengan cara berbeza. Dan selain dari hidangan pertama adalah banyak seperti yang tidak lagi yang terkenal menyusu babi sardinia berkata "PORCEDDU" (itu adalah resep yang terbaik mencerminkan sardinia masakan di dunia. Jangan lepaskan ikan hidangan seperti ikan kod dengan saus kacang dan permen.

CARASAU ROTI

Asal resep sardinia itu sebuah roti beragi, uli dengan air, tepung gandum, atau jelai, renyah dan cahaya, cakera tipis, untuk ini juga dipanggil carta da musica, karena ia arrotolavano suka muzik kertas. Dipelihara untuk masa yang lama diubah, dan telah digunakan terutama untuk inzupparlo dalam air, di dalam sup atau dalam susu. Menurut tradisi, ini adalah roti tradisional para gembala dan pelaut. Dimakan sebaik-baiknya dengan kambing keju atau seekor kambing keju, atau dengan keju ricotta. Hal yang aneh adalah itu lembaran CARASAU ROTI telah digunakan sebagai plat semasa makan, dia dimakan sedikit pada satu-satu masa, bersama-sama dengan sup kental.

Yang diperlukan untuk ROTI CARASAU

Untuk membuat CARASAU ROTI mengambil hanya dua bahan-bahan:

Untuk alasan ini, dos adalah saat-saat di mana kita membuat keputusan berapa banyak kunci untuk membuat.

Penyediaan ROTI CARASAU

Campurkan tepung dengan air sahaja, jadi untuk mendapatkan licin paste agak besar dan soda.

Doh diratakan dengan rolling pin sehingga dikurangkan menjadi kepingan sangat tipis bulat. Kemudian plat ini mesti fermentasi, dipisahkan satu dari yang lain kain linen, semua dilindungi oleh bulu kain. Setelah beberapa jam, mesti dimasak dalam oven sudah panas, tunggu untuk itu untuk rigonfino, keluarkan mereka dari oven, terbuka mereka semua jalan di sekitar tepi dengan sebuah pisau tajam, kemudian meletakkan mereka pada satu sama lain untuk sejuk. Untuk terakhir menempatkan mereka kembali di dalam oven untuk dorarli dan abbrustolirli.

Ini adalah asal resep untuk sardinia seperti yang dilakukan sekali, sekarang, sayangnya, dengan rasa moden telah berubah untuk penambahan ragi atau garam, menyebabkan ia kehilangan ciri-ciri tidak beragi.

Selera MAZZAMURRO

Perlu untuk selera MAZZAMURRO

Persediaan MAZZAMURRO

Selepas anda memotong roti basi dalam kepingan, berenang di dalam susu dan mengatur dalam sebuah pembakar di lapisan, ganti dengan saus tomat, parutan keju pecorino dan sedikit garam.

Letakkan bagian dalam oven sudah panas pada 180 derajat, lima menit, kemudian melayani panas.

PANADAS

Yang diperlukan untuk PANADAS

Persediaan PANADAS

Campurkan tepung dengan lemak babi di pastry, dengan sedikit air suam dan sedikit garam. Doh harus menjadi lancar dan padat yang perlu dibuat untuk seluruh dilindungi dengan cannovaccio setidaknya satu jam.

Sementara itu, menyediakan mengisi grattugiando dalam mangkuk keju dan menambah daun mint cincang dengan tangan .

Roll doh dengan rolling pin dan menyediakan banyak nipis lembaran dengan diameter kira-kira 8 -10 sentimeter. Dengan pengisian, membuat bola sedikit, tidak terlalu besar untuk menghancurkan, dan berbaring di tengah setengah daripada kue-kue. Separuh yang lain digunakan untuk menutup. Welded sekarang dua bahagian dengan roda bergigi.

Dalam kuali agak besar, memanaskan minyak bunga matahari dan sebaik sahaja ia adalah suhu goreng lePANADAS, untuk beberapa minit beralih setengah jalan melalui memasak.

FAVATA SARDINIA

Ini adalah salah satu yang pertama tradisional sardinia hidangan yang telah dimasak umumnya untuk lemak khamis.

Perlu FAVATA SARDINIA

Persediaan FAVATA SARDINIA

Rendam kacang sudah dari malam sebelumnya. Hari selepas parit mereka, memotong dan kulit di dalam periuk besar dengan kira-kira 3 liter air. Memasak lebih rendah api dengan pot incoperchiata dan menambah itu dipotong dadu daging, daun kubis, chop tomato dan bau dicincang. Biarkan selama kira-kira satu jam dan menambah adas untuk memasak, meninggalkannya untuk memasak hanya 5 menit. : Tradisional hidangan adalah kiri untuk benar-benar keren untuk beberapa jam.

Sebelum ia membawa ke meja, dipanaskan pada api, letakkan di bawah mangkuk roti bakar keping, kemudian tuangkan sup dan melayani panas, mengiringi untuk rasa dengan parutan keju pecorino.

 

CICIONES

Itu CICIONES adalah ladu biasa wilayah Turin.

Yang diperlukan untuk CICIONES

untuk gnocchi:

untuk sos

Penyediaan CICIONES

Uli di papan pastri tepung dengan sedikit garam dan kunyit larut dalam satu sudu air panas. Menambah lebih banyak air untuk doh sehingga campuran lancar dan padat, konsisten tertentu. Dengan jari-jari anda bekerja kepingan ini campuran untuk mendapatkan silinder dan tipis, kira-kira satu setengah jari, dipotong keping lama kira-kira satu inci.

Sementara itu, menyediakan sos dengan meletakkan di atas api periuk (sebaik-baiknya tembikar), lemak babi, halus di mana untuk goreng bawang. Tambah daging dan selepas kira-kira 30 minit lambat memasak, tambah dicincang tomato. Menyesuaikan garam dan lada dan biarkan ia memasak kira-kira dua puluh menit.

Memasak sementara itu, ciciones masin dalam air dan melayani mendahului dengan sos daging dan percikan parutan keju pecorino.

Babi menyusu sardinia atau "PORCEDDU"

Babi, sardinia, atau "PORCEDDU" adalah menurut sardinia tradisi, kecil menyusu babi yang masih mengambil susu dari ibu, maka peraturan tidak boleh melebihi kilogram 5 atau 6.

Memasak babi, melibatkan ritual dilakukan dengan cermat, menurut adat tradisional. Sebagai contoh, pada masa pembantaian, ketika anda mendapatkan dalam, ia menyimpan darah. Kulit di luar, pergi longgar cepat untuk api memastikan untuk tidak membakar bulu. Itu disimpan darah perlu gemuk dan bersih skuter. Meludah adalah kayu ideal serta adalah butir-butir hutan digunakan untuk api. Ditampilkan adalah juniper, myrtle, dan daun bay, untuk rasa yang terbaik daging.

Perlu melakukan "PORCEDDU" (panggang pada spit

Penyediaan PORCEDDU, meludah

Babi pergi dimasak perlahan-lahan, karena setelah ia ditolak meludah, ini harus diletakkan kira-kira 2 meter dari api. Semasa memasak, babi pergi, satu diurapi dengan lemak babi, dengan menuangkan minyak dari keping sebelum ini panas. Tambah garam hanya pada awal memasak dan di akhir. Setelah daging adalah perang dan kemudian ia mulai memasak, maka setelah beberapa jam dari awal, diberikan sate dengan meletakkan ia di dekat bara, dan selepas itu ia adalah ditaburi dengan abu. Menyusui babi jadi kita akan bakar untuk kesempurnaan, mengambil warna merah-coklat dan biscottando kulit di luar. Untuk dimakan panas, iris dan dengan kulit..

BELAKANG babi

Perlu ke BELAKANG babi

Persediaan BELAKANG babi

Batu buah zaitun dan memotong mereka menjadi potongan-potongan kecil, sangat baik-baik saja. Dalam periuk, tumis dengan beberapa sudu minyak zaitun, daging babi tulang rusuk ke keping. Secepat perangan, tambah bawang putih dan parsley dan daun bay menjadi potongan-potongan kecil. Masukkan garam dan lada dan wain putih yang pergi kiri untuk menguap benar-benar lebih lambat api, dan daging buah zaitun. . Selesai memasak menambah sedikit air jika diperlukan. Ia akan mengambil masa kira-kira satu jam. Sebelum mengeluarkan dari panas, menyesuaikan garam dan lada dan melayani yang sangat panas.

Ikan kedua, sangat tertentu,

Ikan kod dengan sos walnut

Yang diperlukan untuk ikan kod untuk sos dan walnut

Persediaan cod dengan sos walnut

Ikan kod adalah untuk dapat ditemukan di mana-mana, siap dan direndam dan itu adalah lebih baik untuk menggunakan salah satu yang sudah disediakan sebagai prosedur dengan cod berpengalaman ia agak lama.

Garam cod sudah direndam, potong di potongan-potongan kecil segiempat, tidak terlalu besar.

Ke dalam kuali yang besar, goreng dalam minyak cincang bawang putih dan parsley. Dengan seberapa segera seperti bawang putih adalah coklat keemasan tambah keping cod, dan menyesuaikan garam dan lada dan masak dengan api yang perlahan, beralih keping kadang-kadang. Kira-kira tiga suku dimasak, tambah walnut yang telah anda cincang kasar, campuran dan selesai memasak. Ini resep anda lebih suka untuk menikmati hampir hangat.

Sekarang kita beralih ke gula-gula

SEADAS ATAU SEBADAS

Ini merawat manis biasa pastoral hidup untuk ingatan kembali transhumance. Adalah kepakaran wilayah nuoro. Mereka sangat mudah untuk membuat, tetapi anda perlu untuk memulakan persediaan sekurang-kurangnya hari sebelum ini, jika anda mempunyai keju sudah masam. Jika tidak, keju segar, pergi, terbungkus handuk dan kiri untuk berehat dalam hidangan sekurang-kurangnya dua hari. Masa untuk berasid.

Yang diperlukan untuk SEADAS ATAU SEBADAS

Untuk doh

Untuk pengisian

Untuk memaniskan

Persediaan SEADAS ATAU SEBADAS

Dalam periuk, melelehkan keju dengan sedikit air panas, tambah garam dan parut kulit lemon.

Campurkan terus untuk mendapatkan sebuah sos bukan cair, yang pergi, menambah semolina untuk kering. Biarkan ia memasak sehingga air adalah semua yang diserap dan keju telah mencipta krim tebal. Dengan krim ini bungkusan cakera kira-kira 4 - 5 cm diameter dan tinggi dari satu sentimeter. Catatan-catatan ini harus disimpan selama satu hari dipisahkan oleh handuk atau kain, di dalam peti sejuk.

Prepararare sekarang doh dengan bekerja tepung dengan sedikit air garam, yang menambah lemak babi, secepat doh adalah firma dan licin pack banyak cakera nipis di tengah-tengah yang meletakkan cakera keju. Tutup dengan yang lain disc doh dan mengelak dua berakhir. Goreng sekarang SEADAS dalam banyak minyak zaitun. Sebaik sahaja mereka perangan di kedua-dua belah pihak keluarkan mereka dari minyak dan biarkan mereka kering di atas kertas handuk. Frost cupcakes dengan madu dan menjadi hangat.


it | en | zh | es | ar | pt | id | ms | fr | ja | ru | de

// 2019-10-09 - 2019-10-09 // @ufopatx #hiburan #hobi #rumah #dapur #resep

Artikel dalam kumpulan ini

  1. Resep dan hidangan khas dari Sardinia dalam bahasa melayu
  2. Tipikal resep Puglia
  3. Resep dan hidangan khas Lazio
  4. Resep dan hidangan khas Molise
044.EU | Home | Syarat | Privacy | Penyalahgunaan | Hashtag