Memuatkan ...Resep roti tuscan, buatan

Hari ini aku ingin untuk mengajar anda seperti yang saya lakukan roti. Untuk melakukan perkara sempurna, kita akan seperti pembakaran kayu oven, tapi aku punya yang biasa dapur elektrik oven, seperti yang baik seperti kebanyakan orang, tapi aku menjamin anda bahwa adalah baik juga.

Resep

Untuk membuat roti kecil cukup untuk satu hari untuk 2/3 tulang betis anda akan memerlukan bahan berikut:

gr. 375 gandum jenis 0

gr. 250 air suam

gr. 12.5 segar ragi (mudah ditemukan di mana-mana supermarket di gr 25)

tengah cucchianino garam

setengah sendok teh gula.

Campurkan tepung dengan air di mana anda telah dibubarkan ragi, tambah gula dan garam dan bekerja doh sehingga ia adalah keras. Pada titik ini, meletakkan adonan dalam sebuah mangkuk tinggi tutup dengan bungkus plastik dan kering dapur di atas supaya doh masih dalam gelap.

Biarkan naik kira-kira satu jam sehingga doh dua kali ganda. Pada titik ini, mulai bekerja doh dengan tangan anda, menambah sedikit tepung jika diperlukan, sehingga anda mendapat bola cukup tegas. Sekarang anda memberikan bentuk yang anda suka, (biasanya bulat), dan di atas lembaran kertas minyak kau tempat di dalam tangki, kemudian dimasukkan ke dalam oven, melakukannya pada roti beberapa luka dengan pisau.

Tutup dengan dapur kering dan biarkan ia bangkit lagi dalam roti selama 30 minit lagi.

Sementara itu, membawa oven suhu untuk 200 derajat dan selepas itu roti akan bangkit lagi bakar dalam oven statik kecil selama kira-kira 25-30 minit bergantung pada tahap memasak yang ingin anda capai. Harus setelah dua puluh minit, merasa roti telah membentuk kerak yang agak sukar. Jika anda meninggalkan untuk 5 minit lagi dan kemudian keluarkan roti itu dari oven.

Saya menyarankan anda untuk memasak sebelum makan malam atau makan siang, makan panas secepat pai benar-benar menyenangkan.

Untuk melengkapkan

Pada titik ini, semakin sedikit yang dos yang telah aku berikan sebelumnya, memang raddoppiandole diam-diam, anda bisa memikirkan untuk melakukannya juga dihancurkan tuscany.

Doh biasa, dan proses yang membuktikan sama, hanya pada akhirnya, setengah uang yang kau punya untuk roll doh dengan rolling pin sehingga mereka membentuk sebuah doh ketinggian kira-kira satu sentimeter. Letakkan ia ke dalam mangkuk rendah luas 28/30 cm dan meratakan dengan tangan anda sehingga anda sampai tepi. Dengan ujung jari, melakukan banyak sidik jari kecil di seluruh permukaan. Tambah minyak zaitun mungkin spandendolo dengan kuas, atau bahkan dengan tangan untuk mengurapi seluruh permukaan, selepas itu cahaya percikan garam kasar. Pada titik ini, di dalam oven selama 15 minit di 200 derajat. Juga di sini kita perlu memeriksa dapur untuk melakukan kami dihancurkan terlalu masak.

Roti ini adalah lazat dalam roti kami dapur, dan meminjam dirinya untuk dimakan dengan sejuk daging dan keju, tetapi juga sendirian.

Dengan sama ragi doh juga boleh dibuat dengan goreng pasta.

Adunan dengan rolling pin sehingga anda telah doh kira-kira setengah sentimeter ketinggian. Dividiamola ke banyak dataran kira-kira 6/7 cm dan biarkan mereka memasak di dalam minyak panas sehingga mereka memperoleh bagus warna keemasan. Ini pasta sekali sejuk sedikit ia adalah besar untuk hal-hal dengan keju dan daging sejuk.

Sebuah majlis

Jika anda sudah puas dengan roti anda atau anda lecek dan memikirkan mereka sering, saya cadangkan pembelian sangat berguna dan akan selamatkan kamu banyak kali. Sebuah planet kecil mixer. Terdapat harga yang berbeza tetapi mereka tidak sangat mahal , semua lebih supaya ia tidak akan mahu sangat besar, dan memiliki banyak kegunaan lain di dapur. Aku, misalnya, selain roti dan dihancurkan ada aku juga salah satu dari pangkalan untuk kek dan gnocchi dan dengan kelajuan ini banyak makanan dan ia mendapat kotor banyak yang kurang dapur.

Walaupun sangat baik yang baru dibakar, roti ini menyimpan dengan baik untuk beberapa hari, dan bahkan jika tidak segar tapi tetap lembut. Saya cadangkan untuk membungkusnya dalam aluminium foil atau berpaut filem.

Sedikit legenda, sedikit sejarah

Kita berada di Tuscany, bersama-sama dengan Umbria, adalah kelahiran roti bodoh, yang, tanpa garam, bahkan jika di Tuscany, kota yang dilakukan juga sedikit masin. Tapi klasik tuscan roti tanpa garam. Telah kerak rangup sementara remah padat dan lembut.

Tapi di mana tradisi ini untuk membuat roti tanpa garam? Ada teori yang berbeza tentang itu dan satu pasti di sana dan aku yakin tidak pernah akan, karena terdapat banyak tafsiran dan jawaban untuk pertanyaan ini.

Yang membuat garam untuk mengimbangi rasa yang kuat dari hidangan utama tuscany. Hanya memikirkan ribollita, trippa alla fiorentina, untuk pelbagai sup, pappa col tinggal, roti, dan terutama untuk daging. Sangat dihargai di waktu, dan juga sekarang, adalah klasik masin ham. Teori ini adalah disangkal, bagaimanapun, dengan fakta bahwa kawasan-kawasan lain, terutama orang-orang dari selatan, ada sebuah tradisi rasa yang kuat, tetapi mereka roti masin.

Kemudian ada teori perang antara Pisa dan Florence. Teori ini didukung oleh hasrat yang anda berdua mulai membuat roti tanpa garam di sekitar abad kedua BELAS, ketika Pisa adalah republik maritim yang kuat, dan di mana pelabuhan datang banyak garam, untuk membuat ekonomi kerosakan pada Florence dengan siapa dia berada di perang, disekat beban garam ditakdirkan untuk bandar. Jadi ini dan fakta yang Florence dan Tuscany pada umumnya mereka tidak garam sendiri, kemudian dipaksa untuk import garam dalam cara yang lain, sehingga tidak hanya harga yang pada masa itu sudah sangat tinggi.Maka lebih suka untuk meninggalkan sedikit yang datang untuk babi dan daging dari kedai, anda mulai untuk membuat roti tanpa garam

Teori lain, adalah berdasarkan fakta bahawa, menurut beberapa, adat membuat roti tanpa garam berasal dari hakikat bahawa kota Florence dikenakan tugas dan cukai, iaitu tidak langsung cukai yang dibayar untuk tertentu kegiatan dan, terutama, cukai pendapatan-kurasa kita semua ingat film dengan Benigni dan Troisi bukan ci restoran dan kedai che piangere, dalam setiap langkah ke depan dan belakang anda harus membayar rupiah belanda).

Tapi, di atas semua, Florence dibiayai dengan cukai di garam, dan dari sini membuat suatu kebajikan dari keperluan dan keluarkan garam dari setiap hal yang bisa kita keluarkan, roti termasuk.

Bagaimanapun, di tuscany ada banyak jenis roti. Cukup untuk mengatakan itu tidak semua wilayah tuscany makan roti tanpa garam. Pisa, Lucca dan Massa, yang berada di bandar yang tidak bagian dari grand Kadipaten Tuscany, untuk makan roti dengan tegas enak. Salah satu yang paling baik roti tuscan dihasilkan di kota kecil Altopascio, yang terletak di dataran dari Lucca. Ia adalah tertentu roti yang dihasilkan tanpa ragi dan tanpa garam. Altopascio walaupun dekat Lucca adalah bagian dari grand Kadipaten Tuscany dan juga penghuninya telah subjek untuk cukai di garam.

Kemudian c,adalah draf castle, yang dihasilkan dalam Castle, di Bisenzio lembah, dan yang sudah terkenal di abad keenam belas. Sangat popular untuk pratesi mempunyai bentuk memanjang dan rasa masam.

Tidak selalu di desa tuscan, biji-bijian itu cukup untuk roti sepanjang tahun, kemudian petani berusaha keras, menggunakan komponen lain, seperti tepung jagung, berangan, dan kentang.

Dan di sini adalah kelahiran roti beberapa kon roti Marocco di Montignoso. Ia dipanggil Morocco kerana ia adalah gelap seperti yang satu penghuni Morocco.Ia adalah khusus lama seperti ia adalah lazat. Ia digunakan tepung jagung, yang lebih ekonomi dan meluas. Gandum tepung pada masa itu sangat langka dan berharga, dan kemudian roti gandum digunakan hanya pada cuti. Bersama-sama dengan tepung jagung adalah campuran buah zaitun hitam, lada merah, bijaksana, bawang putih dan rosemary.

Malangnya, roti ini lazat terletak hanya di kawasan di mana ia dibuat, di wilayah Massa dan dapur kecil sehingga Garfagnana. Ia pernah dihasilkan hanya di musim sejuk, dalam tempoh yang ada buah zaitun, tapi sekarang, dengan buah zaitun dalam air garam yang dihasilkan sepanjang tahun. Anda bisa menyediakan lebih di rumah, tetapi kehilangan banyak asalnya fragaranza dan konsisten yang mengambil dalam pembakaran kayu oven.

Garfagnana adalah rumah untuk roti sangat particolarie luar biasa, roti neccio, iaitu, berangan, roti, kentang, dieja roti.

Roti chestnut tepung

Chestnut, digunakan untuk pengeluaran yang tepung yang diperolehi oleh meletakkan keluar kering di casotti istimewa dengan bawah api, dan buah berangan. Setelah kering dan kemudian tanah air. mills. Roti pada titik ini telah disediakan menggunakan chestnut tepung dengan gandum, atau dalam ketiadaan terakhir ini, kentang rebus. Antara roti, yang paling terkenal dari tuscan masakan kita mengingatkan, Marocca dari Casola, the chestnut kek Garfagnana.

Itu Marocca dari Casola adalah roti kira-kira dua puluh inci diameter, yang telah dicampur dengan tepung kacang, sedikit tepung jagung, direbus kentang tumbuk, lebar dan sedikit minyak zaitun. Purtrtoppo roti ini, ada berita hanya sebuah oven, yang menghasilkan dalam Casola, kota kecil dari Lunigiana di wilayah Massa dapur kecil.

Roti San, itu tradisional disediakan di musim panas San (itu nama) sebelas bulan November. Ia dibuat dengan chestnut tepung dan gandum tepung, ragi, air panas dan besar potongan kacang. Ini jenis roti tidak hanya tuscany, bagaimanapun, adalah juga bersedia dalam banyak lain gunung kawasan Itali.

Chestnut kek Garfagnana, kurus muffin tidak beragi, yang dibuat hanya tepung, chestnut tepung dan air dan sedikit garam. Dimasak dalam teks-teks, yang adalah plat batu atau pemain-besi dipanaskan pada api perapian atau dapur pembakaran kayu. Mereka yang besar jika disertai dengan ricotta, yang secara tradisional yang digunakan, tetapi mereka boleh menjadi boneka dengan lintas atau coklat cair.

Itu testarolo dan lain-lain roti, tuscan

Itu testarolo dihasilkan dalam bidang Pontremoli, dan sedikit berbeza di kawasan Lunigiana. Untuk Pontremoli adalah beragi roti, yang adalah, yang telah ada ragi, dibakar di dalam teks tradisional, dan yang hanya terdiri dari tepung, air dan sedikit garam. Itu ciaccino, itu adalah kue coklat gelap warna yang mempunyai ingin tahu sejarah. Ia berkata seperti ini rata roti telah digunakan oleh pembuat roti untuk menguji suhu oven. Kemudian dipecat ini dihancurkan, dan jika ia diragi betul, oven telah siap untuk yang kedua batch, dan roti. Dan sejak di hari-hari anda sia-sia apa-apa, ini focaccia telah digunakan oleh keluarga baker untuk makanan ringan dengan irisan daging dan keju.

Roti bakar di Batesville. Terdapat beberapa varian dengan campuran tepung putih atau kuning jagung. Mereka dibakar di dalam teks-teks liat, dan lezat dengan keju dan daging dingin di kawasan ini. Anda akan, bagaimanapun, hanya semasa tempatan perayaan musim panas di kawasan Batesville.

Pan di ramerino, manis bun biasa florence yang di zaman telah dilakukan pada khamis suci Paskah, dan diberkati di gereja. Hari ini ia juga terdapat dalam tempoh yang lain tahun di Tuscany. Rosemary adalah kata kuno, tuscan, yang menunjukkan tumbuhan rosemary, tumbuhan yang tumbuh secara spontan di banyak tempat di tuscany dan, bersama-sama dengan kismis, adalah asas bahan-bahan untuk pencuci mulut ini sandwich.

Itu panina gialla aretina dan panina berminyak, ia bersedia semasa paskah tempoh dalam aretino (Maklumat). Itu panina gialla adalah roti diperkaya dengan kismis dan kunyit, yang dimakan dengan telur benedict pada pagi Paskah. Dalam panina lancar bukan ditambah untuk lemak babi dan bacon dan daging babi dan berjalan dengan baik dengan daging, terutama salami.

Selera yang baik.


it | en | zh | es | ar | pt | id | ms | fr | ja | ru | de

// 2019-07-08 - 2019-07-09 // @ufopatx #hiburan #hobi #rumah #memasak #resipi

Artikel dalam kumpulan ini

 1. Resep roti tuscan, buatan
 2. Resep itu paella
 3. Resep lasagna di dalam oven
 4. Resep kue kentang
 5. Resep panzanella di tuscany dengan geographic variasi
 6. Tradisional hidangan dari kejiranan
 7. Resep bukan alkohol
 8. Pai apel resep
 9. Kek Coklat dengan Variasi
 10. Parmesan dengan varian - ms
 11. Susu cepat ke pasta musim
 12. Sediakan belahan babi
 13. Hidangan dengan ayam
 14. Resipi dengan kentang
 15. Hidangan lazat Florence
 16. Resipi tipikal Liguria
 17. Pembuka selera yang terbaik
 18. Resipi tradisional dari Emilia Romagna
 19. Resipi biasa Campania
 20. Resipi dan hidangan khas dari Calabria
 21. Resepi hidangan khas dari rantau Veneto
 22. Resep biasa gula-gula sicily
 23. Resep biasa sisilia hidangan
044.EU | Home | Syarat | Privacy | Penyalahgunaan | Hashtag