Memuatkan ...Tradisional hidangan dari kejiranan

Hari ini saya ingin berbicara kepada anda tentang beberapa resep biasa kota Kejiranan. Malangnya, di Tuscany, dimana kota ini terletak adalah salah satu yang paling terkenal di antara wilayah, walaupun sejarah adalah sangat tua dan seni yang anda boleh mencari di mana-mana dalam kecil bersejarah pusat bandar, seperti di kota-kota lain di wilayah. Di wilayah Kejiranan, anda boleh mencari persekitaran yang masih utuh dan kaya dari pandangan flora dan fauna. Maka rasa ini kecil sebidang tanah, kau bisa nikmati di kota dan di bandar-bandar kecil yang menawarkan banyak biasa produk tempatan.

Kita mulai menu kami pistoiese dengan permulaan.

Roti bawang putih.

Roti bawang putih hari ini biasanya berkhidmat dengan selera terutama di musim sejuk, ia adalah seorang yang sangat lama tradisi ketika petani tidak dapat membuang apa pun, dan menggunakan roti kering, membuat roti bakar di atas api.

Bahan-bahan:

potong roti (ketat tuscan dan jadi tanpa garam)

sebuah bawang putih

minyak zaitun

hanya cukup garam.

Persediaan:

Anda membuat roti bakar di dalam oven beberapa keping roti buatan sendiri, hanya diambil dari oven, gosok dengan bawang putih yang telah anda dikupas. Pada titik ini, roti yang berpengalaman dengan minyak zaitun dan sedikit garam. Itu adalah disarankan anda makan itu baru dibuat dan masih hangat.

Hitam roti bawang putih.

Lain khusus tuscany "hitam roti bawang putih" terdapat di seluruh tuscany, tapi itu dalam Kejiranan bersedia dengan campuran hati ayam dan limpa, tidak seperti tempat lain limpa.

Bahan-bahan:

300 gram hati ayam

150 gram limpa

tulang rusuk seledri, bawang kecil dan wortel dicincang untuk membuat pangkal sos.

beberapa lompat garam

setengah gelas wain merah

segelas sup daging atau saham.

sebuah bawang putih

bay

beberapa daun parsley

garam dan lada

mentega dan minyak yang diperlukan.

Persediaan:

Bersih dan mencuci hati ayam dan limpa, bergerak segala-galanya dalam makanan prosesor runtuh ia mungkin.

Cop sebagai halus mungkin, lobak, yang seledri dan bawang. Dalam pada itu, dengan sedikit mentega dan minyak zaitun dalam kuantiti yang sama untuk goreng dalam kuali yang dicincang sayur-sayuran yang anda telah disediakan. Tambah clove dihancurkan bawang putih, parsley dan laurel, yang, bagaimanapun, harus dikeluarkan dengan seberapa segera seperti coklat keemasan. Pada titik ini amerika di pangkalan sos, campuran hati-hati dan limpa dan biarkan ia selama kira-kira satu setengah jam, tambahkan sup jika campuran cenderung untuk mengeringkan terlalu banyak. Selepas masa ini tambah anggur dan biarkan ia menguap. Tambah lompat yang telah anda cincang yang sangat halus, menyesuaikan garam dan lada dan terus tambahkan sup dan biarkan selama kira-kira dua puluh menit sehingga campuran yang lembut dan creamy.

Bersedia masuk pada itu, roti, abbrostolendo kecil keping tuscan roti( tanpa garam). Berenang hanya satu sisi roti ke dalam sup dan tempat yang lebih hidangan sos. Hitam kami roti bawang putih adalah bersedia. Cara lain untuk membawa ke meja, seperti roti goreng, dalam pendapat saya lebih baik, karena ia membolehkan kau untuk makan mereka panas adalah untuk mempersiapkan tetamu terus seperti roti goreng di meja, membawa keramik mangkuk berisi saus dengan dapur kecil yang membolehkan kau untuk memastikan ia selalu panas, dan roti goreng hanya keluar dari oven. Kemudian akan bagi pengunjung untuk memilih berapa banyak roti bawang putih makan.

Sekarang kita beralih ke yang pertama. Saya akan mencadangkan dua, yang pertama adalah yang biasa hidangan yang disediakan pada 25 juli yang perayaan Santo Pelindung dari Kejiranan, San Jacopo, dan ia adalah yang makaroni pada itik. Hidangan yang begitu kaya dan besar. Lain-lain adalah yang pertama kursus benar-benar miskin. Namanya adalah dalam penjara, dan legenda mengatakan bahwa ia telah disediakan oleh penghuni penjara Kejiranan, yang terletak di depan untuk orang awam rumah pemotongan hewan. Untuk hidangan ini sangat mudah untuk digunakan dan kemudian sisa dari rumah penyembelihan dan kurang berharga atau daging lembu.

Kita lulus sekarang untuk resep:

Makaroni pada bebek, atau San Jacopo.

Hidangan ini dianggap satu hidangan, seperti bebek saus daging digunakan untuk berpakaian makaroni, dan kepingan itik besar yang akan berfungsi sebagai untuk kedua, mereka masak bersama-sama. Kita mulai, bagaimanapun, dengan pasta, makaroni, yang akan bersedia biasanya di rumah yang sangat sukar untuk cari di pasaran sudah siap, jika tidak dalam beberapa makmal segar pasta, di mana kau dapat perintah mereka. Dan' satu pasta yang tampak seperti sedikit dataran tentang 7 / 8 cm 7/8 cm. Tapi itu sangat mudah untuk mempersiapkan mereka jika anda tahu, untuk membuat adonan tepung gandum.

Bahan-bahan untuk 4 orang:

tentang 400 g tepung dipo 00

4 telur

sedikit garam

sedikit minyak zaitun.

Kerja tepung dengan telur yang amalgamerete pelan lantai dengan menambahkan sedikit garam dan sedikit minyak zaitun, sehingga doh seragam dan licin. Pada titik ini, atau ia mendatar doh dengan rolling pin sehingga anda mendapatkan doh sangat akhir, yang kemudian akan dipotong menjadi dua, atau menggunakan pasta mesin yang memungkinkan anda untuk membuka jalur doh yang kemudian akan dipotong seperti sebelumnya. Kami makaroni bersedia, sekarang untuk itik.

Ini adalah persediaan bekerja untuk muscovy (dipanggil karena ia berdebar banyak kurang dari spesies lain, walaupun tidak baju selam benar-benar). Yang aneh adalah yang jenis ini itik bukan wilayah kita, tetapi ladang di lembah po. Tapi ia bukan satu hidangan yang sangat lama jika anda menganggap bahwa ini pelbagai itik diimport dari Amerika Selatan.

Bahan-bahan untuk persediaan itik:

Seluruh itik

Tulang rusuk seledri

2 bawang

2 lobak

satu tangkai rosemary

2 cengkeh bawang putih

500 gram tomato dikupas dicincang

segelas anggur putih kering

minyak zaitun, garam, merica dan syal keju, hanya cukup.

Persediaan sos itik dan itik menjadi potongan-potongan itu akan berfungsi sebagai hidangan kedua.

Bersih bebek, mengeluarkan semua benda yg ada, bahwa kita akan melupakan karena mereka akan membutuhkan dalam daging kami sos. Potong itik menjadi potongan-potongan kecil, menjaga untuk membuang beberapa bagian yang lebih besar, sedikit daging akan menjadi halus cincang.

Dalam kuali meletakkan minyak zaitun dan tumis sayuran (bawang, seledri dan lobak, potong listelline nipis tetapi tidak dicincang), bawang putih dihancurkan, pergi dikeluarkan dengan seberapa segera kerana ia adalah emas. Apabila sayur-sayuran coklat keemasan, tambah bebek, potong dan potongan-potongan kecil yang telah dicincang sebelumnya.

Memasak daging selama beberapa menit dan sementara itu bersih dan mencuci di bawah air berjalan dengan baik di pedalaman bebek anda telah dikeluarkan sebelum ini. Cop halus dan menambah bawang dan daging akan menjadi ini yang akan memberi badan untuk sos yang akan musim kami makaroni.

Kemudian tambah anggur putih dan biarkan menguap, tambah garam dan lada dan dimasukkan ke titik ini tomato dikupas ke dalam potongan-potongan kecil dan tangkai rosemary yang akan dikeluarkan setelah memasak selesai,.. semua harus dibuat dan memasak kira-kira satu jam dan setengah, menambah air panas jika campuran cenderung untuk mengeringkan terlalu banyak.

Ketika ia dimasak, membuang kepingan yang lebih besar dengan meletakkan mereka selain di hangat untuk makan sebagai hidangan utama, sementara sos tinggal, melayani sebagai topping untuk makaroni itu sementara itu, anda tidak masak dalam banyak masin panas air negeri.

Ke meja, membawa keju sudah syal yang semua orang inginkan. Asal resep ingin seperti keju untuk musim hidangan ini, yang biasa keju dari kejiranan gunung, keju dibuat dari susu mentah,dan karena ia tidak sangat salty, bagaimanapun, ini tidak begitu mudah dan kemudian tulang reggiano atau grana berumur dan syal akan pergi juga.

Biasanya untuk menemani keping bebek, yang akan berfungsi sebagai kedua tentu, yang ideal adalah kacang ular, yang jenis kacang hijau yang sangat panjang (itu perkataan ular) yang hanya ditemui di musim panas dan dimasak dalam kuali dengan soffritto lobak, seledri dan bawang dalam minyak zaitun dan dikupas tomato menjadi potongan-potongan kecil. Mereka benar-benar ulam yang sangat baik untuk persiapan yang lain.

Tawanan.

Sekarang kita beralih ke ini hidangan yang rendah hati, ... ... yang sayangnya ini adalah yang sangat jarang di kota kami, di mana ia dibuat. Malangnya, seperti mana-mana, miskin keping jenis organ anak lembu, centopelle, babat dan usus, dianggap menyelerakan oleh generasi baru, yang tidak menghargai mereka untuk apa-apa. Kekal peduli, bagaimanapun, untuk generasi yang lebih tua yang lebih biasa untuk menggunakan segala sesuatu yang ada untuk makan.

Bahan-bahan untuk 4 orang:

gr 350/400 tuscan roti (tanpa garam) mungkin dibakar di dalam kayu, dan sekurang-kurangnya beberapa hari

gr 300/400 giblets dan bercampur anak lembu (anda boleh meminta anda tukang daging)

sebuah lobak

tulang rusuk seledri

bawang

3 masak tomato

beberapa daun kemangi

garam, merica hitam dan syal pecorino keju.

Persediaan:

"Hari sebelum persediaan dicuci sangat berhati-hati di dalam air yang mengalir, organ. Masak di dalam air mendidih beberapa menit kemudian buang memasak air dan meletakkan organ dalam air sejuk untuk menjaga sampai hari setelah.

Hari-hari sesudahnya, memasak organ dalam air mendidih masin bersama-sama dengan carrot, seledri dan bawang untuk tomato dan basil selama 3 jam. Keluarkan dari panas, meletakkan giblets dan sayur-sayuran dan ke memasak air, meletakkan remah-remah roti yang mungkin, menghias ia kadang-kadang dengan pemukul atau dengan sendok kayu untuk itu untuk menjadi jeli, lembut dan creamy.

Menggabungkan giblets dan sayur-sayuran yang anda akan ketepikan, meletakkan sedikit mentega, taburkan dengan lada hitam dan syal keju dan hidangan yang sangat panas.

Mari kita bergerak ke hidangan utama.

Babi hutan rebus.

Bahan-bahan untuk 4 orang.

1 kg daging babi hutan

2 lobak

2 tulang rusuk seledri

2 sederhana bawang

1 bawang putih

satu tangkai rosemary

beberapa daun parsley

2 bijaksana daun

2 cengkeh

beberapa juniper

400 gram saus tomat

2 gelas wain merah

garam, merica, dan minyak zaitun hanya cukup.

Persediaan.

persiapan yang agak panjang, sebenarnya, pergi, mulai hari sebelum ini.

Anda meletakkan babi yang diawetkan dalam mangkuk besar bersama-sama dengan lobak merah 1, 1 seledri dan 1 bawang halus, allaglio, rempah-rempah dan anggur merah. Biarkan ia beristirahat sepanjang malam

Berikut hari membuang daging dari daging dan membuang yang lain.Itu daging babi hutan yang harus dilakukan di potongan-potongan kecil. Dalam sebuah tempayan pot memadamkan kering lain lobak, seledri dan bawang, (tidak menggunakan orang-orang yang mengasinkan itu mengekalkan bau babi hutan dan tidak pergi juga) halus. Apabila mereka adalah emas, tambah liar babi dipotong menjadi potongan-potongan kecil dan biarkan ia memasak sehingga ia telah diserap dan menguap semua anggur yang tersisa dalam daging dari bumbu. Setelah perang, wild boar, tambah saus tomat, garam dan lada untuk rasa dan biarkan ia memasak tutup daging selama 3 jam, beralih ia kadang-kadang dan menambah sedikit sup daging atau kacang jika diperlukan. Selepas memasak ini, babi liar ini siap untuk dibawa ke meja dan menikmati.

Pencuci mulut.

Layak seluruh bab, karena dalam tradisi kejiranan ada beberapa kek dan pencuci mulut istimewa.

Sementara itu, bagaimana bisa kita tidak ingat yang terkenal confetti dari kejiranan landak dipanggil oleh kejiranan gula-gula birignoccoluto. Untuk curl luar agak keras, yang telah kabur rasa vanila sementara di dalamnya kita menemukan sebuah jantung dari benih bunga atau ketumbar. Dan biasa kerajinan pengeluaran Kejiranan, sebenarnya, hanya di sini, anda akan menemukan ini jenis permen.

Kita pergi kepada yang lain dolcetto adalah khas sebuah negara di wilayah Kejiranan, yang brigidino. Ia adalah satu kecil wafer wangi dari orange-warna kuning, sering menggulung, itu bau bunga.

Tidak untuk menyebut ini kue yang anda buat dengan tepung chestnut yang ditemui dalam kelimpahan di dalam hutan dekat kota. Kek seperti castagnaccio atau chestnut kek dengan keju ricotta yang akan layak bab untuk dirinya sendiri. Bagaimanapun, berbicara tentang ini bandar saya, dan terutama tradisional hidangan di sini dimasak, aku juga berpikir bahwa ini Kejiranan layak yang lebih terperinci melawat, untuk menikmati ini dan banyak kepakaran lain di sini yang saya tidak disebut.


it | en | zh | es | ar | pt | id | ms | fr | ja | ru | de

// 2019-07-16 - 2019-07-18 // @ufopatx #hobi #rumah #dapur #resep #hiburan

Artikel dalam kumpulan ini

 1. Resep roti tuscan, buatan
 2. Resep itu paella
 3. Resep lasagna di dalam oven
 4. Resep kue kentang
 5. Resep panzanella di tuscany dengan geographic variasi
 6. Tradisional hidangan dari kejiranan
 7. Resep bukan alkohol
 8. Pai apel resep
 9. Kek Coklat dengan Variasi
 10. Parmesan dengan varian - ms
 11. Susu cepat ke pasta musim
 12. Sediakan belahan babi
 13. Hidangan dengan ayam
 14. Resipi dengan kentang
 15. Hidangan lazat Florence
 16. Resipi tipikal Liguria
 17. Pembuka selera yang terbaik
 18. Resipi tradisional dari Emilia Romagna
 19. Resipi biasa Campania
 20. Resipi dan hidangan khas dari Calabria
 21. Resepi hidangan khas dari rantau Veneto
 22. Resep biasa gula-gula sicily
 23. Resep biasa sisilia hidangan
044.EU | Home | Syarat | Privacy | Penyalahgunaan | Hashtag